מתי לעבור לחברה בע"מ?

עצמאים רבים שואלים את עצמם מתי כדאי לי להפוך לחברה בע"מ?

מבחינתנו זוהי "שאלת השאלות" שכן לא כל עצמאי בנוי עכשיו לנהל חברה בע"מ.

רוצים מספר? כלל אצבע שלנו אנשי הכספים, הוא לומר שאם אתם מרוויחים אחרי מס בין 25 אלף ל 30 אלף ₪ בחודש מינימום אתם יכולים לפתוח חברה בע"מ.

אם המטרה המרכזית של הפיכתכם לחברה בע"מ היא טיפול במיסוי האישי שלכם כעוסקים אז הרשו לי לנפץ לכם את הבועה ולהגיד לכם שזו לא סיבה מספיק טובה ובניהול נכון עדיף לכם אולי להישאר עוסקים.  

הסיבה העיקרית של עסק להפוך לחברה בע"מ היא דווקא לא המס האישי שלכם אלא דווקא חשיבה קדימה על פיתוח העסק עם הרווח שנשאר בחברה כי הרי אם אתם רוצים למשוך את הכספים תצטרכו לשלם אחרי מס חברות גם דיבידנד בשיעורי מס אישיים של 30% לפחות.

שלא תבינו אותי לא נכון , אכן יש חיסכון במס למתכננים אותו היטב בתוך חברה בע"מ אבל אם נסתכל על עצמאי מול שכיר שהוא בעל שליטה בחברה הרי שהמס הפרטי של בעל העסק הוא לא המשמעותי כאן ובשביל אלפי השקלים הבודדים שיחסכו אין טעם לפתוח חברה בע"מ שכן ההוצאות "יאכלו" את הרווח שנשאר.

בשביל לפתוח חברה בע"מ צריך להירשם ולהתאגד במשרד המשפטים, הדבר גורר הוצאות משפטיות וכמובן תשלום אגרה שנתי לרשם החברות.

הדבר השני הוא שחברה בע"מ מחויבת להחזיק הנהלת חשבונות כפולה לעסק שלה – נע בין 2500 ₪ וצפונה ובנוסף מחויבים במאזן שנתי ודוחות כספיים – גם כאן מדובר על הוצאה שמתחילה בד"כ ב7,000 ₪ ורק עולה ככל שהעסק גדל.

אז עוד בשלב ההחלטה יש לקחת בחשבון הוצאות של 30-40 אלף ₪ בשנה בנוסף למה שאתם מוציאים היום כעוסקים מורשים, ובל נשכח ששכיר בעל שליטה עדיין מחויב בדוח האישי שלו בדיוק כמו עוסק פטור או עוסק מורשה.

אחרי שכבר החלטתם שזה כסף קטן בשבילכם הגיע הזמן לצאת לדרך.

היתרונות של חברה בע"מ :

  1. לאחר תשלום מס חברות בשיעור 23% (נכון ל 2022) ניתן להשקיע את הכסף בחברה ובנכסיה מבלי לשלם עוד מיסים.
  2. אחריות העסק היא של העסק ולא של בעליו, כלומר מדובר בישות נפרדת ואם חלילה החברה מגיעה לחדלות פירעון לא ניתן לעקל את נכסי הבעלים אלא רק את נכסי החברה.
  3. המיסוי אכן נמוך יותר מעוסק מורשה (אבל לא בהרבה).
  4. שליטה הרבה יותר טובה על התנהלות כלכלית של העסק.
  5. אם תרצו לגייס משקיעים לעסק שלכם חברה בע"מ זו הדרך.
  6. העברת החברה לבעלי מניות אחרים או ליורשים בקלות רבה יותר.
  7. גיוס אשראי מהבנקים או הלוואות בערבות מדינה.

אין בנאמר כאן משום המלצה של כן או לא לפתוח חברה בע"מ וכמובן שכל עסק יבחן בבוא העת על פי הנתונים שלו ושיקולי העסק שלו, אנחנו רק אומרים שלא תמהרו עם ההחלטה, תתייעצו איתנו רגע לפני שאתם הולכים על זה.

דילוג לתוכן